Centrale Manipulatie

Wie heeft er ooit van de BIS gehoord? Ik schat zo in dat vrijwel niemand (ik denk minder dan 1 promille van de wereldbevolking) er ooit van gehoord heeft en nog minder weet wat ze doen.

BIS staat voor Bank for International Settlements. Feitelijk is het geen bank maar een internationale organisatie, gevestigd in Zwitserland, die via 63 Centrale Banken de controle probeert te krijgen op internationale Monetaire Beleid.

Niet geheel toevallig kwamen al die Centrale Banken onlangs bij elkaar. Dat gebeurt overigens alleen in zeer zeldzame exceptionele gevallen en situaties.

De onderwerpen die zij bespraken, volgens ingewijden, waren Central Bank Digital Currencies (CBDC’s), Negatieve Rentes en Crypto Valuta (Digitale Valuta).

De BIS heeft het idee van CBDC’s enkele jaren geleden al geopperd zodat Centrale Banken meer grip krijgen op de wereld economie. Vroeger bepaalden vraag en aanbod in combinatie met gewilde producten de economie. Nu bepaalt de financiële wereld hoe ons economie eruit moet zien. Hoe en wanneer wij ons geld mogen uitgeven! Dat is de wereld op zijn kop!

CDBC’s zijn ontworpen om maximale financiële controle te krijgen over ons geld, terwijl Crypto is uitgevonden voor maximale financiële vrijheid en financiële privacy.

De BIS heeft zojuist een rapport uitgebracht met als titel: “Het toekomstige monetaire systeem”, waarbij de CBDC centraal staat.

Tijdens een recente persconferentie waarin het rapport werd toegelicht kon de woordvoerder Hyun-song Shin van de BIS geen antwoord geven op o.a. de volgende vragen:

  • Waarom zijn CBDC’s noodzakelijk als er al alternatieven zijn (zoals Crypto)?
  • Hoe zit het met de Privacy voor de burger? Want volgens de BIS is dat onmogelijk met CBDC’s omdat alle gebruikersgegevens bij de Centrale Bank worden opgeslagen.
  • Hoe kan CBDC adoptie worden verkregen gezien de vage privacy karakteristieken, die vragen oproepen?
  • Kunnen burgers worden geblokkeerd als zij ongewenste producten blijven kopen zoals sigaretten en alcohol of als zij zich uitspreken tegen hun Overheid?

Op die vragen kon hij dus geen antwoord geven. Sterker hij juicht het kunnen bestraffen van de burgers toe als Overheden de digitale ID’s kunnen uitrollen!

Welke macht heeft de BIS eigenlijk?

BIS is door niemand gekozen en wil tóch de nieuwe internationale autoriteit zijn om zowel Monetair Beleid te kunnen voeren en gebruik van Crypto te reduceren. Zij schrijven namelijk in hun document dat Crypto de stabiliteit van het huidig fiat systeem ondermijnt. Hoezo stabiliteit? Het huidig systeem staat op instorten omdat de Centrale Banken het instabiel hebben gemaakt door ongelimiteerd geld bij te blijven maken, zoals beschreven in mijn blog “Is ons geldsysteem geen Piramidespel?

Verder beschrijven ze arrogant in hun rapport dat Crypto wel veelbelovende technologische mogelijkheden biedt maar nooit alle ‘high level goals’ van een monetair systeem kan realiseren, zoals zij dat wél kunnen. Dan heb ik nieuws voor hen. De Crypto wereld loopt straatlengtes voor op de BIS en zal dat altijd blijven. Net zoals Microsoft en Apple de strijd hebben verloren tegen de Open Source software wereld, waar veel meer knappe koppen zitten dan Microsoft en Apple bij elkaar in dienst hebben.

Kortom, de BIS wil de bestuurder en bewaker worden van het nieuwe Monetaire Systeem o.b.v. CBDC’s.

Wat zien ze over het hoofd?

Goede vraag. Wat zien zij over het hoofd? Juist, de CBDC zal dan nog steeds gebaseerd zijn op fiat-geld. En zoals ik in de blog “Is ons geldsysteem geen Piramidespel?” beschreef zijn alle honderden fiat-geld systemen in de afgelopen eeuwen stuk voor stuk in elkaar gestort. Meestal gevolgd door hyperinflatie (instant geldontwaarding!). Het vertrouwen van het volk bepaalt namelijk het succes. Zodra het vertrouwen wegvalt, valt elk fiat-geld systeem om. Waarom zou het nu anders zijn?

Een ander idee dat zij in het rapport beschrijven is het gemak waarmee straks de aanschaf (eigendomsbewijs) van een huis automatisch (=geprogrammeerd) op een andere eigenaar kan worden overgezet als met CBDC’s is betaald. Datzelfde zou dan ook mogelijk zijn met aandelen en andere persoonlijke eigendommen. Kortom, de Overheid heeft dan de controle over al jouw ‘bezittingen’. En als eenmaal jouw eigendom geautomatiseerd is verplaatst in een anders naam, zie dan maar te bewijzen dat het eigenlijk nog steeds jouw eigendom is, als het fout is gegaan. Want computerfouten vinden dagelijks plaats!

Besef dat dit geen proefballonnen zijn maar serieuze plannen zijn, die de argeloze burger t.z.t. ogenschijnlijk overkomt omdat geen enkele politieke partij ons op dat gebied vertegenwoordigt. “You wonder why…

Daarom wil men graag Crypto aan banden leggen omdat het volk dan veel te vrij zou zijn en niet meer te manipuleren. Guess what? Echte Crypto is niet aan banden te leggen omdat echte Crypto ervoor zorgt dat de tussenpersoon (banken) er tussenuit is gehaald en de bezitter van de Crypto-munten de enige is met de sleutels tot zijn Crypto, die niemand van hem kan afpakken. Niemand kan dus beslag leggen op jouw Crypto, zoals het momenteel wel kan op jouw bankrekeningen. Tenzij, en dat proberen ze te forceren, je al jouw Crypto op Centrale Crypto Exchanges (zoals Bitvavo) laat staan. Want dan ben jij niet meer de eigenaar van jouw Crypto, maar de Centrale Exchanges, die dan namens de Overheid beslag op jouw Crypto munten kunnen leggen. Daar is Crypto niet voor uitgevonden! Alleen sufferds (ongeschoolde Crypto investeerders) zouden dat doen. Dat en meer leer je aan de Crypto Starter Academy.

Onderzoek daarom z.s.m. hoe jij je het beste kunt voorbereiden op 2 doem scenario’s. Welke scenario’s zijn dat ook alweer?

  1. RECESSIE, veroorzaakt door het instortend financiële systeem veroorzaakt door het falen van Centrale Banken (niet door COVID-19 en niet door Oekraïne oorlog zoals Overheden ons willen laten geloven)
  2. CBDC, waarmee totale controle over jouw financiën en bezittingen kan worden verkregen.

De vraag is vervolgens: “Heb je genoeg tijd en geld om het op tijd uit te zoeken?

Zo niet, maak dan gebruik van de zomeraanbiedingen vanaf € 500, waarmee je jezelf veel beter kunt voorbereiden op deze onvermijdelijke doemscenario’s.

Ga naar Zomerbundels om te zien welke bundel het beste bij jou past.

Als je een van de laatste 10 gelukkige inschrijvers bent van onze Pro-2 bundel, dan krijg je als lesmateriaal ook 1 miljoen tokens van 2 Crypto projecten die binnen een jaar na hun lancering minstens 1 dollarcent per token waard kunnen zijn. Wie weet is de dollar dan al meer waard dan de EURO die erg zwak is t.o.v. de Dollar.

Gok je erop dat het niet zo’n vaart zal lopen of neem je de gok dat Crypto ook jouw reddingsboei kan zijn? Hoe dan ook in beide keuzes is er sprake van Risk management. Wat dat is leer je ook in onze cursus. Crypto is uitgevonden om ons te beschermen tegen de kwalijke praktijken van banken in dit systeem. Men heeft nog steeds niets geleerd uit de lessen van 2007 en 2008 (Bankencrisis). Sterker, het onderliggende probleem is nooit opgelost en steeds vooruit geschoven! CBDC’s lossen dat onderliggende probleem ook niet op!

De verwachting is overigens dat CBDC’s ons binnen 4 – 5 jaar wereldwijd opgedrongen zal zijn. Dus na de volgende Crypto piek, waarin opnieuw duizenden procenten winst kan worden gemaakt zoals het in de afgelopen 12 jaar herhaaldelijk is gebeurd.

Niets doen is erop gokken dat het wel goed komt. Hoe gok jij?
PS: in het rapport wordt en passant ook gezegd dat de CBDC transacties op hun Blockchain niet openbaar zullen zijn voor het ‘publiek’, terwijl dat in Crypto wel het geval is. Juist om fraude en andere onheuse praktijken zichtbaar te kunnen maken is dat een standaard ‘feature‘ van Crypto. Maar Centrale Banken moet je dus gewoon vertrouwen….

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Centrale Manipulatie”

    • CryptoStarterAcademy