Wat en Hoe leer je?

Introductie

Crypto Starter Academy is primair opgericht om zoveel mogelijk mensen te behoeden voor de financiële gevolgen van de COVID-19 pandemie. Het is onvermijdelijk dat wereldwijd de nadelige gevolgen ervan zichtbaar worden. Tel daarbij op dat ons huidig financiële systeem op instorten staat en dat de rekening ervan aan de ‘burger’ wordt gepresenteerd. Het gevolg kan zomaar een herhaling worden van de crisisjaren van de vorige eeuw, waarbij de broekriem jarenlang moet worden aangetrokken.

Crypto staat los van ons huidige financiële systeem. Sterker, hoe meer geld bij wordt ‘gedrukt’, hoe minder het geld waard wordt en des te meer Crypto waard wordt.

Investeren in jezelf, is investeren in jouw toekomst!

Primaire doelgroep

De primaire doelgroep van Crypto Starter Academy is daarom de absolute beginner op het gebied van investeren en in Crypto in het bijzonder. Het jaarprogramma zorgt ervoor dat zij aan het einde van dat jaar over voldoende kennis beschikken, waarmee in de jaren erna goed en gestructureerd kan worden gewerkt aan vermogensopbouw. Crypto kent namelijk cycli, waarin de geschiedenis zich sterk lijkt te herhalen. Met die kennis, feitelijk voorkennis, moet het mogelijk zijn om op de juiste momenten Crypto te kopen en te verkopen. In de praktijk is gebleken dat met Crypto gemiddeld meer dan 200% per jaar winst mogelijk is. Resultaten behaald in het verleden, bieden geen garanties voor de toekomst! Maar Crypto is een nieuwe “asset class” waarbij prijsverkenning mogelijk nog 10 jaar duurt, voordat het algemeen is aanvaard als investering. Gedurende die periode zal er veel volatiliteit zijn en zullen dus vele investeringsmogelijkheden zich aandienen.

Secundaire doelgroep

De secundaire doelgroep is iedereen die zich al met Crypto heeft beziggehouden, maar nog niet in staat is geweest om ‘life-changing’ winsten te realiseren. Voor hen biedt Crypto Starter Academy houvast en focus op de juiste zaken. Met name m.b.v. de membership site en de persoonlijke coachingsessies leer je hoe je jouw doelstellingen kunt realiseren.

Leerstructuur

De opzet van de cursus en jaarprogramma is volledig gericht op de absolute beginner. Iedereen moet in Crypto kunnen investeren en duurzame winsten kunnen realiseren. Denk daarom niet van te voren: “Het is moeilijk! Ik kan het niet! Of: Ik ben te ‘blond’!”.

Iedereen zal het kunnen, ook al lijkt het moeilijk en ingewikkeld.

Alle lessen worden opgenomen, zodat je het materiaal meerdere keren kunt bestuderen. Bovendien zullen ook thema-avonden worden gehouden over onderwerpen, die meer aandacht nodig hebben. Cursisten mogen die thema’s zelf inbrengen.

Kortom, of je al een gevorderde Crypto investeerder bent of een absolute beginner, het jaarprogramma begint bij het absolute nulpunt, waarbij je alles leert vanaf de basis. Dus ook de gevorderde Crypto cursist moet vanaf het nulpunt meedoen om toegang te krijgen tot alle informatie.

De lessen worden laagdrempelig en gestructureerd aangeboden

Leerprogramma

Wat ga je dan leren? Je gaat onder andere leren:

 • wat Crypto is?
 • Waarom Crypto is uitgevonden?
 • Hoe het komt dat Crypto waarde krijgt?
 • Wat er mis is met ons huidig financieel systeem?
 • Hoe je beloftevolle Crypto kunt herkennen?
 • Wat fundamentele analyse is?
 • Wat technische analyse is?
 • Hoe je jouw Crypto het veiligst kunt bewaren?
 • Welke strategieën je kunt toepassen?
 • Hoe je jouw Crypto portfolio het beste kunt samenstellen?
 • Wat Riskmanagement is en hoe je risico’s het beste kunt vermijden?
 • Hoe je in Crypto kunt investeren?
 • Waar je in Crypto kunt investeren?
 • Hoe je het goedkoopst in Crypto kunt investeren?
 • Welke top-10 Crypto CSA kiest om jouw Crypto portfolio mee samen te stellen?

Globale Roadmap

En zo ziet de globale cursus roadmap eruit.

Kennistoetsen

Tussen de verschillende secties wordt jouw opgedane kennis getoetst. Als je klaar bent met de introductiecursus, dan moet je eerst een kennistoets doen over die lessen. Als je die toets met positief resultaat hebt afgerond, krijg je toegang tot de basiskennislessen niveau 1. Die kennis wordt ook getoetst alvorens je toegang tot de vervolglessen krijgt. Aan het eind van het jaar doe je een soort eindexamentoets, waarbij je 50-75 vragen krijgt over alle geleerde onderwerpen en technieken. Iedereen die daarvoor slaagt ontvangt naast een Crypto CSA Certificaat (NFT) ook een CSA Cap en/of T-Shirt. Wie slaagt ontvangt de Cap en wie cum laude slaagt krijgt zowel de Cap als de T-Shirt.