Daarom is Crypto beter dan Geld!

Waarom is Crypto beter dan Geld?

Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden, moet je eerst snappen wat Geld en wat Crypto werkelijk is. Daarna begrijp je dat onze EURO en de Dollar feitelijk geen Geld is, maar fiat-geld is. Na mijn uitleg hieronder weet je ook wat de Basisprincipes zijn van Crypto. Dan snap je ook dat het merendeel van de aangeboden Crypto-valuta niet voldoen aan de Crypto basisprincipes. 99,999% van die Crypto-projecten zijn waardeloos of zijn erop uit om jou je geld afhandig te maken. Dat deel van het Cryptolandschap zorgt voor de slechte naam die Crypto heeft.

Wat is Geld?

Volgens Monetaire Puristen onder ons moet geld aan de volgende voorwaarden voldoen:

⁃ Het is een ruilmiddel (voor producten, goederen en diensten)

⁃ Het is deelbaar (100 50 20 10 1 0,5 0,25 0,1)

⁃ Het is inwisselbaar (100 = 2×50 of 10×10)

⁃ Je moet het vertrouwen

⁃ Je moet het kunnen vervoeren (tussen locaties)

⁃ Het moet waardevast zijn

Onze EURO en Dollar voldoen aan alle, behalve de laatste voorwaarde. Dat maakt de EURO en Dollar fiat-geld of valuta.

Waarom zijn de EURO en Dollar niet waardevast?

Het antwoord snap je beter als je weet dat Goud wel waardevast is. Met 1 troy-ounce goud kon je 2.000 jaar geleden als welgesteld persoon een chique gewaad met schoeisel aan laten meten. 100 jaar geleden kon je met 1 troy-ounce goud een maatpak en een paar dure leren schoenen kopen. Vandaag de dag (10 februari 2023) kan je met 1 troy-ounce goud t.w.v. EUR 1.743,33 nog steeds een duur pak en dure schoenen kopen. Kortom, goud is waardevast.

Waar en wanneer ging het mis?

Echt geld is ook waardevast. Tot 1971 was de Dollar gekoppeld aan de waarde van goud. Elke dollar was tot dat moment ook inwisselbaar voor 1 dollar aan goud. Conform de afspraak en Bretton Woods overeenkomst in 1944.

President Nixon had in 1971 toegang tot ongelimiteerde hoeveelheden dollars nodig om de oorlog tegen Vietnam (false flag operatie) te kunnen bekostigen en om de interne economie te stimuleren. Door het niet meer te laten dekken door goud kon hij de Federal Reserve Bank (FED) ongelimiteerd ongedekt geld laten bijdrukken. Omdat vrijwel alle IMF valuta over de hele wereld gekoppeld waren aan de dollar werden alle munten, dus ook de Gulden en de Duitse Mark, ongedekt fiat-geld.

Fiat-geld bleef dus wel een ruilmiddel, maar kan alleen (afnemende) waarde behouden zolang het volk blijft geloven dat het waarde heeft. Overheden en banken deden en doen er nog steeds alles aan om ons dit te blijven laten geloven. Weet dat het dus feitelijk niets waard is! Waarom denk je dat de rijken geen spaarrekening hebben? Natuurlijk omdat de waarde ervan maar tot € 100.000 door de Overheid is gedekt!

Laat dit tot je doordringen. Dan snap je het volgende deel over Crypto wellicht beter.

Wat zijn de Basisprincipes van Crypto?

De aanleiding

Toen kwam de Bankencrisis in 2008. Vele Banken dreigden om te vallen. Doordat Centrale Banken onderling hadden afgesproken om onbeperkt geld bij te drukken (waardeloos geld werd dus nog waardelozer) en omdat Overheden Banken gingen nationaliseren, werden de Banken gered. Terwijl juist zij door hun graaicultuur met slechte financiële producten vele burgers van hun geld beroofden en vaak tot wanhoop hadden gedreven. Soms zelfs met dodelijke afloop.

Overheden konden Banken redden, omdat zij ook over ongelimiteerde sommen van ongedekt geld konden beschikken. In de afgelopen decennia konden Overheden onbeperkt Staatsobligaties uitschrijven en konden zij vervolgens direct over evenzoveel ongedekt geld beschikken. Vanaf 2019 werd de term Quantitative Easing (QE) geïntroduceerd, waarmee Banken nog meer werden gered omdat Centrale Banken waardeloze en verliesgevende producten op de balans van de Banken opkochten in ruil voor een kapitaalinjectie, die opnieuw uit het niets werd gecreëerd. Oorspronkelijk met als doel dat de Banken dat geld bij de consument en bedrijfsleven kon verspreiden in de vorm van leningen en kredieten. Dat deden ze niet. In plaats daarvan gebruikten zij dat geld om hun waardeloze aandelen van de markt terug te kopen zodat de koersen stegen en het vertrouwen in de Bank weer werd hersteld (=gekocht).

De oplossing

Omdat het geldsysteem op omvallen stond, is Bitcoin als alternatief voor fiat-geld bedacht, waarmee paal en perk werd gesteld aan de kern van ons terminaal zieke geldsysteem en aan de graaicultuur van Banken en Financiële wereld. Wat was de kern? Het oneindig kunnen creëren van geld uit het niets. Dat moest namelijk een keer fout gaan. Zoals het in de monetaire geschiedenis altijd is fout gegaan met ongedekte geldsystemen. Maar wie kent de monetaire geschiedenis? Dát wordt ons bewust niet geleerd op school!

Met Bitcoin werd een reddingsboei geworpen.

Wat is Bitcoin?

Letterlijk vertaald is Bitcoin een persoon-naar-persoon elektronisch betalingsnetwerk. Zonder tussenkomst van een derde partij (thirdparty). Door het uitsluiten van de bankenwereld elimineer je geldverslindende overhead, graaicultuur en corruptie. In tegenstelling tot ons huidig geldsysteem kan niemand Bitcoin onbeperkt bij drukken. Er is een hardgecodeerde (cryptografisch geprogrammeerd) limiet van 21 miljoen Bitcoin, waarbij uitgifte van nieuwe Bitcoin elke 4 jaar wordt gehalveerd. Met andere woorden, elke 4 jaar wordt het verkrijgen van Bitcoin steeds moeilijker. En omdat steeds meer mensen snappen waaraan Bitcoin zijn waarde ontleent, willen steeds meer mensen over Bitcoin beschikken, waardoor de koers flink zal blijven doorstijgen (ondanks terugkerende koersvallen door mensen die hun winsten nemen). 1 Bitcoin wordt door schaarste ooit meer dan $ 1.000.000 per Bitcoin waard. Sneller dan je denkt! Zij die het snappen (Wallstreet heeft het inmiddels ook door!) zullen in de komende 5 jaar massaal in Bitcoin investeren!

Crypto is feitelijk niets waard!?!

Heel veel mensen, die door mainstream media geloven dat Crypto alleen door criminelen en voor belastingontduiking wordt gebruikt, weten niet eens wat echt geld is en papegaaien “Crypto is niets waard, omdat het geen waarde vertegenwoordigt en omdat het ook niet is gekoppeld aan iets waardevols!”. Dan zeg ik: “fiat-geld zoals EURO en Dollar wel dan?”

Ons fiat-geld is aantoonbaar minder waard dan Bitcoin. Waarom? Omdat Bitcoin wel een ‘store of value’ een waardemiddel is. Dan roepen ze allemaal in koor: “Ja, maar Bitcoin is volatiel en verliest steeds 85% in waarde!”.

Wat zij dus niet weten is dat volatiliteit geen zwakte is van Bitcoin, maar juist de kracht van Bitcoin. Die 85% koersval vindt namelijk meestal plaats na duizenden procenten koerswinst. Kijk maar eens naar het volgende plaatje. Dan zie je bijvoorbeeld dat Bitcoin in 2018 is gevallen van ca $ 20.000 naar ca $ 3.200.

Dat getal is nog steeds 1.500% hoger dan de vorige bodemkoers van $ 198. De laatste koersval van ca $ 69.000 naar $ 15.784 bewijst dat ook. T.o.v. de vorige bodem van $ 3.181 zou je nog steeds meer dan 390% winst maken. De meeste beleggers in aandelen zouden hiervoor tekenen!

Kortom, zie volatiliteit als iets positiefs in plaats van negatief.

De basisprincipes van Crypto behoeden jou voor grote verliezen

Bitcoin was de eerste Crypto die voldoet aan de basisprincipes van Crypto. Als je de onderstaande principes aanhoudt, zal de kans op grote verliezen verdwijnen en is succes bijna te garanderen. Niets is gegarandeerd. Elke investering, zoals in aandelen en vastgoed, kan slagen en falen. Dus investeer alleen met geld dat je niet nodig hebt en bereid bent te verliezen.

Kans op succes neemt enorm toe als je alleen in en met Crypto investeert die voldoen aan de volgende basisprincipes. Impliciet leer je ook welke andere voordelen echte Crypto heeft ten opzichte van de huidige financiële producten en partijen.

Huidige Financiële (en slechte Crypto) praktijken versus Goede Crypto Basisprincipes:

  • Counter-party risk (risico van tussenpersonen zoals bank) versus Self-custody (alleen jij hebt toegang tot jouw Crypto) “ Not Your Keys = Not Your Coins!!”
  • Admin keys (beheer uitbesteed) versus Immutable code (Blockchain programma, dat door niemand kan worden gemanipuleerd. Het zal ALTIJD werken. Geen Overheid of regelgever kan het stoppen)
  • Permissioned (alleen met toestemming te gebruiken) versus Permissionless (jij bent baas over jouw geld en jouw financiële producten. Niemand kan het jou verbieden)
  • Centralised (centraal beheerd door mensen en/of instellingen die fouten kunnen maken) versus Decentralised (geprogrammeerd decentraal beheer. Niemand kan het product uit de lucht halen en het product zal altijd doen waarvoor het is geprogrammeerd)
  • No Insight (schimmig) versus Transparent (geprogrammeerd en ge-audit, doet elke Crypto precies en altijd wat het moet doen. Als je het nog niet wist, de meeste Crypto is een geprogrammeerde dienst of product)
  • Trust (je moet erop vertrouwen dat tussenpersonen en banken te vertrouwen zijn) versus Trustless (je kan er 100% op vertrouwen dat het Crypto Project altijd doet waarvoor het is geprogrammeerd. In de normale wereld moet je bijvoorbeeld op Notarissen kunnen vertrouwen. De geschiedenis leert dat er vele foute Notarissen, politici en bankmedewerkers hebben rondgelopen. Een Trustless Crypto project is daarom 1000 keer beter!)
  • 2-5 days settlement (banken zijn alleen gedurende werkdagen open) versus Instant Finality  (elke Crypto transactie wordt wereldwijd 7×24 a la seconde uitgevoerd!)
  • Central Authority (centraal gereguleerde autoriteiten) versus Peer-to-peer (autonome persoon tot persoon transacties zonder tussenkomst van bedrijven en andere machthebbers)
  • Censorship (Overheidscensuur of Woke cultuur) versus Censorship resistance (ongevoelig voor censuur. Je kan het altijd gebruiken)
  • Inflation uncertainty (onzekerheid over de mate waarin extra waardeloos fiat-geld in omloop wordt gebracht) versus Immutable Inflation Schedule (voorspelbare mate van Crypto productie)

Ik heb Engelse termen gebruikt omdat deze (net als in de IT) internationaal zijn ingeburgerd.

Alle Crypto projecten die voldoen aan bovenstaande basis principes, kan je 100% vertrouwen. Dit betekent niet dat je er 100% winst mee kunt maken, maar wel dat jij altijd in controle bent over al jouw Crypto. Iedereen die zich aan deze principes zou hebben gehouden, zou NIETS kwijt zijn geraakt bij de Celsius, LUNA en FTX debacles. Zij zouden dan ook NOOIT last hebben gehad van hackers die om de haverklap Centrale Crypto Exchanges Crypto afhandig maken.

Crypto producten, die aan alle basisprincipes voldoen, zijn vrijwel allemaal beter dan het behouden van jouw waardeloze geld op een waardeloze bankrekening. Daar wordt jouw geld vanwege inflatie alleen maar minder waard. Je snapt na deze blog in ieder geval dat fiat-geld geen onderliggende waarde heeft en elke dag steeds minder waard wordt zolang er steeds meer waardeloos fiat-geld uit het niets bij wordt gemaakt. Daartegenover staan Crypto projecten, die schaarser zijn dan fiat-geld en daardoor in waarde kunnen toenemen t.o.v. fiat-geld.

Zo leer je bij ons o.a. welke Spaarrekening op de Blockchain gegarandeerd gemiddeld 38% rendement per jaar oplevert. Dat product heeft een geprogrammeerde inflatie limiet van slechts 3,69% per jaar. En het mooie is dat die extra inflatie alleen naar de spaarders gaat die hun Crypto werkelijk sparen. Wie het alleen koopt om het te verkopen (handelen) krijgt daar niets van!

Je leert bij ons ook welke Crypto leningsprotocollen bestaan, waarbij je geen rente hoeft te betalen. Dankzij dit soort oplossingen hoef je niet eens meer jouw Crypto te verkopen om tussentijds aan jouw maandelijkse verplichtingen te voldoen. Beeld je eens in dat dit 12 jaar geleden bestond als je toen over 10.000 Bitcoin beschikte ter waarde van $ 1.000. 6 jaar later zou die 10.000 Bitcoin $ 10.000.000 waard zijn geworden. In plaats van te verkopen zou je dan 10% kunnen belenen en dan $ 1.000.000 aan cash hebben zonder 1 Bitcoin verkocht te hebben. Weer 4 jaar later was de koers van Bitcoin $ 69.000. Die 10.000 Bitcoin die je vanwege het Crypto leningsprotocol dan niet verkocht zou hebben, zouden in 2021 $ 690.000.000 waard zijn geweest. Dat en meer is Crypto! Niet wat men jou via mainstream media willen laten geloven!

Conclusie

Het is dus waar dat Bitcoin en andere Crypto geen intrinsieke waarde kunnen ontlenen aan onderliggende componenten. Maar is het jou niet iets waard dat je over iets kunt beschikken, waar Overheden en andere ‘machtsmisbruikers’ niet aan kunnen komen? Iets dat internationaal, zelfs in landen waar de meeste mensen niet over een bankrekening kunnen beschikken (1 miljard mensen ontberen een bankrekening!), in toenemende mate wordt geaccepteerd als waardemiddel? Iets waarover je elk moment van de dag kunt beschikken? Buiten Bankkantooruren?

Is het je ook niet iets waard, dat niemand (inclusief Overheid) beslag kan leggen op jouw Crypto bezittingen? Wat wel mogelijk is met bankrekeningen. Is het je ook niet iets waard, dat er geen banken meer zijn die jou de toegang tot jouw geld kunnen ontzeggen? Wat bij een Bankrun 100% het geval is. Herinner je Cyprus nog? Wat vrijwel niemand weet is dat er wetten in de maak zijn, waarbij banken jouw geld mogen gebruiken om hun verplichtingen mee te betalen in geval van een bankencrisis! Is het je ook niet iets waard dat je 100% kunt rekenen op een voorspelbaar Crypto-rendement, zoals de eerder genoemde 38% gemiddelde rendement per jaar? Is het je niet iets waard dat je altijd toegang hebt tot jouw Crypto-valuta? 7 dagen in de week en 24 uur per dag. Waar dan ook ter wereld!

Dát is dus de intrinsieke waarde van Crypto!

Geen financieel advies, geen winstgaranties! Maar het is mijn persoonlijke mening en inschatting dat de juiste Crypto binnen nu en 31 december 2025 meer dan 10.000% rendement kunnen opleveren. Op deze site deel ik de voortgang van 40 Crypto projecten. In die projecten is $ 125 per project virtueel geïnvesteerd op 31 december 2022. Dus $ 5.000 in totaal. Mijn cursisten weten over welke Crypto het gaat en kunnen dan ook in die Crypto investeren nu de koersen laag staan.

De waarde van de $ 5.000 Crypto investering is op dit moment (10 februari 2023 om 20:00 uur CET) $ 8.244,56! Wat met $ 3.244,56 winst in 40 dagen dus 64,89% winst is.

Kom regelmatig terug

Kortom, kom daarom regelmatig terug op deze site om te zien of jij je nog kunt inschrijven op één van onze cursusbundels. Iedereen die voor de zomer van 2023 in de verschillende Crypto projecten investeert die wij behandelen, heeft de kans op meer dan 1.000% winst die je kan maken tussen 2023 en herfst van 2025. Ik heb per maand ruimte voor 10 nieuwe cursisten. Want in je eentje is de kans op falen groot, terwijl je bij ons samen met andere cursisten leert en voldoende klankborden hebt als je het even niet meer weet. Er zijn vele SCAM-projecten. Dus kijk goed uit! Een gewaarschuwd mens, telt immers voor 2 🙂

Update 23-3-2023: De cursus wordt vanaf April 2023 elke maand € 500 duurder. Daarnaast verdwijnen de Crypto Tokens uit het lesmateriaal zodra de PulseChain Blockchain live gaat. “Early Birds get the wurms”

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *