Geld = Schuld – Een Eng Sprookje?

Geld lijkt de gewoonste zaak van de wereld. Je denkt te weten wat geld is. Maar is dat ook zo?

Zolang je niet echt weet wat Geld is, kunnen Overheden en (zogenaamde) Financiële Adviseurs je van alles op de mouw spelden. Dan gaan ze met ingewikkelde termen strooien, zodat het allemaal nóg vager voor jou wordt.

Maar als je echt weet wat geld is, dan snap je ook waarom Banken aan het wankelen zijn en dat er eigenlijk geen ontkomen meer aan is dat het hele Geldsysteem in elkaar stort. Wie is dán het kind van de rekening? Juist! De burger! Jan met de Pet maar ook de zogenaamde geleerden, die geen idee hebben dat zij meewerken aan het in stand houden van een soort Piramidespel of Ponzi-Fraude.

Het geld dat wij elke dag gebruiken en waarvan wij geloven dat het waarde heeft, heeft geen onderliggende waarde! Het wordt uit het niets gecreëerd!

Wat bedoel ik daar nu mee? Precies wat ik zeg. Iets uit het NIETS produceren kan feitelijk NIETS waard zijn. En tóch geloven wij dat wel.

Ik zal het geld-creatie-spel in een simpel Sprookje uitleggen.

In Den Beginne…

In den beginne was er IETS. Dat iets was echt geld, dat gebaseerd was op echt goud. Dus was het waarde-vol.

En op een dag besloot President Nixon dat het een goed idee was om het onderliggende goud weg te halen en dit te ruilen met de belofte dat geld altijd de waarde zal hebben wat op het papiertje stond. Dus als er op een dollarbiljet $ 100 stond, dan was het dus gewoon $ 100 waard, hoewel het feitelijk maar 3 cent waard was aan papier, inkt en arbeid.

Mensen geloven graag in sprookjes, dus we bleven in het sprookje geloven. Kortom, IETS werd NIETS en de wereld draaide door. Amerika bracht in de loop der jaren nog meer sprookjes in de wereld, die de hele wereld moest geloven. Want wie dat niet deed… die kon wel eens een regime-wijziging ervaren, bekostigd met het geld dat NIETS waard was.

Dus olie producerende landen werden gedwongen om hun olie in US Dollars af te rekenen, zodat de afnemers IETS voor NIETS zouden krijgen. Volg je het nog? Ik zal het anders verwoorden. Die olie producerende landen produceerden IETS waardevols en kregen er geld voor terug dat feitelijk NIETS waard was.

Het wordt nog erger.

De Plot Twist

Omdat de hele wereld hun valuta koppelde aan de US Dollar, werd elke valuta dus NIETS waard. Maar het kan erger.

Er werd namelijk een geldsysteem bedacht, waarbij Banken slechts een Fractie van het “Geld” in reserve (=onderpand) hoefden te houden. Daarom heet dat ook Fractional Reserve Banking ofwel Franctioneel Reserve Bankieren. 10 Procent van het geld dat Banken bezitten hoefde maar in reserve te worden gehouden. Met andere woorden, als iemand € 1.000 bij een bank stortte, dan mocht de bank €900 uitlenen aan andere klanten, maar net doen alsof die € 1.000 ook nog in de kluis lag. Dus op dat moment staat er € 1.900 op de balans van de bank. Dus banken die op hun balans € 1.000.000.000 hebben staan, die hebben het dus slechts met € 100.000.000 gedekt. DE REST IS SCHULD! Daarom is GELD dus SCHULD!

Het verhaal gaat verder.

Heel veel schuld is verspreid onder heel veel mensen die met die Schuld waardepapieren zijn gaan kopen. Nederlandse Pensioenfondsen werden zelfs verplicht om 30% van hun investeringen in Staatsobligaties te doen. Heel veel Staatsobligaties. Wat zijn dat ook alweer?

Staatsobligaties zijn schuldbekentenissen van de Staat die belooft dat zij het geleende geld ooit terug zal betalen tegen een gegarandeerd rente percentage. Hele lage rente percentages, want de Staat kon je toch vertrouwen?

Het sprookje gaat verder. Op een dag brak een Pandemie uit, waardoor heel veel landen ineens heel veel geld nodig hadden. Gelukkig was daar een reddende engel in de vorm van de FED (Centrale Bank van de VS) en de ECB. Die zeiden: “Hebben jullie een probleem met Geld? Geeft niet hoor WIJ (God modus) helpen jullie wel. Schrijf maar een Staatsobligatie uit, WIJ kopen het wel op in ruil voor HEEL VEEL GELD DAT WIJ OOK UIT HET NIETS CREËREN.”

Oei, dit verhaal begint wel spannend te worden! Hoe zou dit toch aflopen? 90% van het geld bestond al niet en toen kwam er nog veel meer geld in omloop dat intrinsiek ook NIETS waard is. Wanneer 99,99% in omloop geen waarde meer heeft, kan dit sprookje dan nog wel rekenen op een goed einde?

Inflatie Spook (Boodschappenmandje)

Helaas ziet het er niet naar uit. Heel veel mensen blijven namelijk op een goede afloop hopen, omdat zij dit dolgraag willen geloven. Waarom? Omdat we kuddedieren zijn die ons leven leiden op basis van overtuigingen. Overtuigingen opgedrongen via schoolboekjes en mainstream media. Daardoor zijn de grote mensen gestopt met zelf nadenken. Want als je alles objectief en rationeel beschouwt, dan snap je toch ook dat hoe meer geld je in de Economie pompt bij een relatief gelijk blijvende samenleving, dat dit iets met de prijs van Producten doet? Als we niet meer consumeren dan we al doen, dan zorgt dat extra geld voor hogere prijzen van producten en hogere koersen van investeringsobjecten. Dat geld moet immers ergens naar toe?

Kijk eens naar dit enge mandje. Je zou er bijna niet van kunnen slapen. Zo eng!

Je moet er toch niet aan denken dat je ineens 40% meer voor suiker moet betalen. Of je kwarkje en kaas voor 30% meer zou moeten betalen? En je eieren? Nee! 25% meer betalen?!!! En je vakantie kan je ook vergeten met 58% duurdere tickets! Dit is een nachtmerrie voor velen als het echt waar is.

Gelukkig hebben Centrale Banken hulpmiddelen waarmee zij de Economie kunnen manipuleren. Ze hoeven alleen maar de rente flink te verhogen om het inflatiespook het land uit te jagen. Maar dát vindt de grote boze Bankenwereld niet zo’n goed idee. Want bij hogere rentes kunnen die Banken ook niet meer aan hun verplichtingen voldoen en dreigen zij om te vallen. De grote boze Overheden vinden het ook niet zo’n goed idee, want hoe zouden zij hun Staatsschulden kunnen afbouwen bij de huidige Schuldenberg?

“Is er een dokter in de zaal?”

Ons geldsysteem is ziek. Zeer ziek. Terminaal Ziek! Lange tijd is gehoopt op een mooi einde van dit foute Sprookje, maar kan het erger?

Jazeker, veel erger! Lees maar gauw verder!

De Boze Trol

In elk Sprookje en eng verhaal komt een bozerik in beeld, die alles nog erger maakt dan het al was.

Er was eens een Boze Trol. Niet zomaar een Boze Trol, maar een hele Boze Trol! Hij vond het namelijk niet zo leuk dat de hele wereld hem niet zo serieus nam. En dat diezelfde wereld afspraken uit het verleden niet nakwam. Toen bedacht hij een plan. Een Reuzenplan! Hij bedacht een plan waarmee hij zijn eigen koers kon varen en ging op zoek naar bondgenoten. Die vond hij snel, want er waren wel meer landen die hun buik vol hadden van die ene natie die meende Politie-agentje te moeten spelen voor de hele wereld. Iedereen moest naar de normen en waarden van die ene natie leven. Volgens zijn snode plan viel hij een buurland binnen waarvan hij meende dat er geen grenzen waren en dat dit buurland toch al van hem was. De hele wereld (of inmiddels slechts 15% van die hele wereld) sprak er schande van. En het Westen deed precies wat de Boze Trol verwachtte. Zijn financiën werden wereldwijd (in dat 15% gedeelte van de wereld) bevroren en zelfs in beslag genomen, waarmee het buurland financieel werd geholpen bij de ‘burenruzie’. Daar bleef het niet bij. Het enige objectieve communicatiemiddel werd de Boze Trol afgenomen. Wat was dat? Dat was de toegang tot het Internationale Geldsysteem, waarmee de Boze Trol geïsoleerd werd en buitenspel werd gezet. Maar was dat ook zo?

Waar het Westen geen rekening mee hield, was dat de Boze Trol andere betaalmiddelen ging eisen voor de Olie en Gasvoorraden waarover de Boze Trol beschikte.

Het werd van kwaad tot erger. Die onnadenkende actie zorgde ervoor dat het Westen in het hart werd geraakt. Elk productieproces heeft energie nodig. En dat was er ineens niet meer. De Boze Trol lachte in zijn vuistje en ging verder met zijn snode plannen. Wat die plannen zijn, hoor je tegen het einde van dit Sprookje, maar het belooft niet veel goeds!

De Everything Bubbel

Net zoals in een spannende film komen in dit sprookje ook Flashbacks voor.

Ga met ons mee terug in de tijd. In de jaren negentig werd er heel veel geld gepompt in een bubbel dat de DotCom-Bubbel heette. Die spatte in 2000 helemaal uit elkaar. Heel veel mensen raakten hun geld kwijt. Daarna volgde de huizenbubbel. Ook die spatte uiteen. Vervolgens kwam de Krediet bubbel, die in 2008 uiteenspatte. De bankencrisis was een feit, maar hebben we daar iets van geleerd?

Nee! Niets is veranderd sinds 2008. Fractioneel Bankieren is gewoon weer verder gegaan en de Centrale Banken zijn geld bij gaan drukken alsof het NIETS kostte. Oh ja, het kost ook niets.

Kijk eens hoeveel meer de FED in omloop bracht tussen 2019 en nu? De bedoeling is dat de rode koerslijn binnen de opwaartse balk (groengeel) blijft. Dan heb je het namelijk over een gezonde geldvoorraad groei. Dit is dus niet gezond! Sterker, dit is ziek! Terminaal ziek! Maar weinig financiële journalisten durven in dit Sprookje hun mond open te doen. De ‘gewone man’ mag dit niet weten!

Dit spannende Sprookje gaat nu zijn eindfase in. Komt het wel goed? Wat denk je zelf?

Omdat er honderden miljarden Dollars en Euro’s sinds 2008 in omloop zijn gebracht, is een GIGANTISCHE ZEEPBEL ontstaan, die niets anders kan doen dan knappen. Dit wordt de EVERYTHING BUBBEL genoemd. Alles staat op springen. Veel te lang en veel teveel verkeerde beslissingen zijn er genomen door de verschillende Centrale Banken. Dit wordt angstvallig stil gehouden. Maar de eerste Banken zijn al omgevallen en meer Banken zullen volgen.

Leugens moeten veilig gevoel creëren

“Maak je niet druk”, “Alles komt goed”, “Hier is alles beter geregeld dan in de VS”, zijn zomaar quotes van willekeurige Europese Ministers van Financiën. En “Als de Banken omvallen, zal de burger hiervoor NIET opdraaien”, is nog zo’n quote. Wanneer dit te vaak wordt herhaald, wees dan op je hoede, want dit Sprookje heeft nog niet alles in zich gehad. Wie anders dan de Overheid zou een heldenrol moeten spelen in dit Sprookje om het verhaal tot een goed einde te brengen? Maar ook dát is hopen tegen beter weten in. Er wordt gezegd dat de burger wordt beschermd tot € 100.000 middels een Depositogarantiestelsel. Dus we kunnen rustig slapen? FOUT! Onze goede Fee Madelon legde onlangs bloot dat in dat fonds (anno 2021) slechts 2,3 Miljard EURO is gestort, waarmee de burger beschermd moet worden tegen omvallende banken. Alleen al voor de Rabobank, als die zou omvallen, zou meer dan 500 Miljard moeten worden gereserveerd om de klappen voor de consument op te vangen. Laat staan als er 2 of 3 grote banken zouden omvallen? Het hele Geldsysteem hangt met leugens aan elkaar en Overheden liegen het hardst om dat systeem in stand te kunnen houden. Want wat denk je nou? Als de boel in elkaar stort dan MOET de Overheid ingrijpen en waar halen zij dat geld dan vandaan? Staatschulden moeten door de burgers worden opgehoest via Belastingheffingen! Of is dat ook een Sprookje?

Bizarre Ontknoping

Tot voor kort moesten Banken vanwege Fractional Reserve Banking slechts 10% in reserve houden. Helaas gebeurde het verwachte. Enkele Banken zijn omgevallen. Naast Staatssteun en het opnieuw aanzetten van de Geldprinter (Money Goes Brrr), heeft men 2 hele foute beslissingen genomen.

1) Men (VS) heeft besloten om de ‘Reserve’ op 0% te zetten. Met andere woorden banken kunnen nu onbeperkt geld uitlenen in de wetenschap dat de Overheid bijspringt als het mis gaat (in VS tot $ 250.000 per bankrekening)

2) Men (VS) heeft besloten om ook boven $ 250.000 (ongelimiteerd!) te garanderen, maar alleen bij de banken die te groot zijn om om te vallen.

Met andere woorden de geldprinter gaat overuren draaien, aangezien de kleine banken niet worden gered. Al hun klanten vertrekken dan naar de grote banken.

Kwade geesten denken dat dit opzet is. Een nog engere Trol heeft het idee geopperd om alle landen over te laten stappen op CBDC. Dit staat voor Central Bank Digital Currency. De Crypto Munt die door Overheden (via hun Centrale Bank) kan worden verstrekt. Hiermee denken zij dat ze gered zijn. Ja, een bankrun kan dan niet meer plaatsvinden, maar het oneindig printen uit het NIETS is er niet mee opgelost. De CBDC is programmeerbare ‘valuta’ (geen Geld!). Overheden kunnen dan voorwaarden inbouwen waaraan jij dat ‘geld’ mag uitgeven. Niemand zit hier op te wachten, maar het wordt door onze strot gedrukt. De kwade geesten denken dat men 1 grote bank zal laten omvallen om iedereen uit angst richting de CBDC te laten vluchten. Time will tell…

De afloop van dit sprookje kan maar één uitkomst hebben. En dat is dat we allemaal de sigaar zijn. Linksom of rechtsom, wij gaan als burger de rekening betalen voor massaal wanbeleid op het gebied van het Monetaire Stelsel.

Maar kan het erger?

Jazeker, het kan veel erger.

Ons geld is dus NIETS waard. En het Leven wordt almaar duurder. Hyperinflatie zou zomaar het einde van ons huidige Geldsysteem kunnen betekenen. Vroeger was er een Monetaire Unie, waarin wereldwijd afspraken konden worden gemaakt. Vrijwel elke valuta was immers gekoppeld aan de US Dollar. De Dollar zorgde voor stabiliteit, ondanks dat er geen intrinsieke waarde onder zat.

Omdat de Boze Trol werd afgesneden van onze Monetaire Unie, én daarmee voor het eerst ‘Geld’ als een neutraal betaalmiddel voor Politieke doeleinden werd misbruikt, verloor het haar neutrale status.

Tot dat moment hadden we niets te duchten van de vage tegenstanders van die Unie of beter gezegd, niets te duchten van de tegenstanders van de Grote Boze Politie-agent. Vijf ervan kwamen er tot dat moment openlijk voor uit t.w. Brazilië, Rusland, India, China en Zuid Afrika (South Afrika) ook wel de BRICS landen genoemd. Ruim 3,24 Miljard mensen leven in die landen. Dus ruim 40% van de wereldbevolking

Deze BRICS landen zijn bondgenoten gaan zoeken op het gebied van Monetair Beleid. Dus niet om Politieke redenen. Inmiddels hebben zo zoveel vrienden verzameld dat ruim 7 miljard mensen (in meer dan 120 landen) straks gebruik gaan maken van waar de BRICS landen mee komen, qua betaalmiddel of nieuwe wereldmunt.

Niet de minste landen zijn toegetreden, of staan op het punt om toe te treden, tot de BRICS landengroep. Onder andere Iran en Irak. Gezworen vijanden van elkaar, maar doen mee omdat zij beiden spugen op onze Politie-agent. Mexico is toegetreden en Saoedi Arabië zegt volgend jaar pas officieel dat zij in 2025 gaan toetreden. Als zo’n belangrijke Oliestaat de US Dollar de rug toekeert, wat denk je dan dat er met de waarde van de Dollar gaat gebeuren en daarmee met de valuta die gekoppeld zijn aan de US Dollar? Egypte is toegetreden en Australië en New Zeeland staan ook op het punt om dit zinkend schip te verlaten.

Wat betekent dit voor ons? De gewone man?

The End Game. Goede Afloop of Niet? Dat is Helemaal aan Jou!

Dit Sprookje loopt helaas niet goed af voor iedereen die zich ongeschoold houdt op het gebied van Geld. Waarom wordt op School niet geleerd wat Geld echt is? Het antwoord is simpel: “Omdat de Overheid en lobbyisten uit de Financiële wereld dat niet willen”. Sterker, er zitten mensen in de regering en in de beide kamers die niet weten wat Geld echt is. Hoe kunnen zij ons dan helpen?

Wat ik nu deel is geen financieel advies! Geloof ook geen woord van wat ik zeg maar doe vooral onderzoek naar de waarheid in dit Sprookje. Zoals ik het zie is er maar één oplossing. En dat is ervoor zorgen dat je uit dit zieke Geldsysteem stapt. Zorg dat je zo min mogelijk tegoeden bij een Bank hebt uitstaan. Houdt het nodige op de Bank om je vaste lasten te kunnen betalen, maar zorg dat jouw ‘Geld’ zijn waarde blijft behouden. Zorg er ook voor dat je voldoende cash in huis hebt, want als jouw Bank omvalt, kan je niet meer bij jouw geld. Ga op zoek naar waardevastere objecten die niet kunnen worden geconfisqueerd. Denk aan fysieke edelmetalen zoals Goud, Zilver en Platina. Een zeer betrouwbare Partner op dat gebied kan je in deze Blog lezen: https://brochure.cryptostarteracademy.nl/nl/als-je-crypto-te-eng-vind-dan-past-goud-wellicht-beter-bij-je/

Niets doen is helaas geen optie. Dan gooi je bij voorbaat de handdoek in de ring. Wat dan wel? Om met Willem Middelkoop te spreken: “Kies iets wat de Overheid niet ongelimiteerd kan bijdrukken.”.

Ik preek uiteraard voor eigen Parochie. Over Crypto wordt heel veel onzin verspreid. Overheden en Banken zijn al jaren bezig om ‘het volk’ angst aan te praten over Crypto, terwijl de feiten voor zich spreken. Vele miljonairs zijn dankzij Crypto erbij gekomen. “Ja, maar zij hebben gewoon geluk gehad en waren er op tijd bij!”, wordt dan in koor geroepen. Maar niets is minder waar.

Ja, het was beter als je in 2013 in Bitcoin was gestapt. In de 2e cyclus van 4 jaar waarin opnieuw grote winsten konden worden gerealiseerd. Ja, dat schip is vertrokken. Maar dat betekent niet dat je te laat bent om in Crypto te stappen. Ruim 95% van alle Crypto is inderdaad waardeloos, maar minstens 5% van alle Crypto kan je financieel vrij maken en zelfs financieel onafhankelijk. Je moet alleen weten welke en hoe je die kunt vinden.

In onze cursus behandelen we minimaal 10 Crypto, waarmee je dit resultaat zou kunnen bereiken. Kijk maar naar deze grafiek, waarin ik onze Crypto Kampioen vergelijk met Bitcoin maar ook met Goud en twee grote aandelen beurzen.

In ons Sprookje presteert onze CSA Crypto Kampioen al jaren foutloos en doet het precies wat we ervan verwachten. Het zit in de 2e Cyclus van 4 jaar, dus vergelijkbaar met Bitcoin in 2013 die toen ca $ 13 per Bitcoin kostte. Als je toen voor $ 1000 aan Bitcoin had gekocht dan zou het vandaag (25 maart 2023) ca $ 2.114.307 waard zijn en in 2021 op zijn hoogste koers ($ 69.000 per Bitcoin) zelfs $ 5.307.692!

Terwijl ons geld door inflatie steeds minder waard wordt, heeft onze Crypto Kampioen de potentie om binnen 5 – 8 jaar meer dan 1250 keer in waarde te stijgen. Elke $ 1.000 geïnvesteerd in deze Crypto is dan minstens $ 1.250.000 waard! Als je denkt dat dit onmogelijk is, bedenk dan dat Bitcoin ooit ook 1 cent waard is geweest. Toen het de top van $ 69.000 in 12 jaar had bereikt, was het 6,9 miljoen keer in waarde gestegen ten opzichte van die 1 cent. Dus 1.250 keer in 10 jaar is niet echt onmogelijk!

Het wordt nog mooier!

Hoewel onze Crypto Kampioen uitzonderlijk goed presteert, wordt ons Sprookje nog beter en zal deze naar een prachtig slot van het verhaal leiden.

Vrijwel alles wat er in het huidige financiële systeem fout gaat, wordt veroorzaakt door mensen. Mensen die regels aan hun laars lappen en mensen die gewoon corrupt zijn. Dát is de zwakste schakel in ons huidige geldsysteem. De onbetrouwbaarheid ervan.

Zou het niet fijn zijn om altijd toegang te hebben tot jouw geld? Zeven dagen in de week en 24 uur per dag. Zonder tussenkomst van een Bank of een medewerker van een Centrale Crypto Exchange? Een financieel systeem dus waarop je ALTIJD kunt blijven vertrouwen! Zou het ook niet fijn zijn dat er een infrastructuur beschikbaar is, die niet door één partij wordt beheerd (en gefrustreerd), maar door de gemeenschap die wereldwijd beschikbaar is om 100% beschikbaarheid ervan te kunnen garanderen.

In de wereld van dit Sprookje wordt het DeFi genoemd. Wat staat voor gedecentraliseerd financieel systeem. Decentraal betekent dus het tegenovergesteld van Centraal. Geen Overheid komt eraan te pas en geen financiële instelling is hier meer nodig. We zijn onze eigen (de)Centrale Bank. We zijn onze eigen Netwerk en we zijn onze eigen decentrale handelsplaats. Winsten in die decentrale handelsplaats worden verdeeld onder de gebruikers ervan. Tenminste, als je over de juiste ‘Crypto Aandelen‘ beschikt.

Hoe wordt de werking en eerlijke verdeling gegarandeerd? Door gebruik te maken van volledig geautomatiseerde Crypto systemen, waar niemand beschikt over admin-keys (achterdeursleutels) en waarvan de programmatuur niet is aan te passen en waarop ook geen ‘uit-knop‘ (off-switch) zit. Deze decentrale wereld zal daarom altijd blijven werken zoals het is bedoeld. De waarde van de ‘Crypto Aandelen‘ in dit DEX systeem (ook Crypto Tokens genoemd) zal altijd blijven stijgen omdat het aantal aandelen dagelijks zal afnemen waardoor zij schaarser worden. Schaarser = waardevermeerdering. Dit in tegenstelling tot geld dat oneindig kan worden bijgedrukt met geldontwaarding tot gevolg.

Het mooiste komt nog. Deze DeFi wereld (Blockchain en Decentrale Exchange) ziet pas in de loop van 2023 het licht. Dus je bent er vroeg bij! Iedereen die vanaf het begin over deze DeFi aandelen (Crypto Tokens) kan beschikken, die ervaart hetzelfde als iedereen die Apple Aandelen ooit voor $ 1 heeft kunnen kopen. Hoewel onze Crypto Kampioen op de lange termijn grote vermogens kan realiseren, daar zullen deze genoemde DeFi Crypto Aandelen in de komende 3 tot 5 jaar voor financiële vrijheid kunnen zorgen. Resultaten behaald in het verleden, bieden geen garanties voor de toekomst, maar vergelijkbare projecten hebben 10.000x gedaan binnen 48 maanden. Elke $ 100 investering werd toen $ 1.000.000 waard!

De helden in dit Sprookje faseren hun ‘geld’ dus uit het zieke Geldsysteem en verplaatsen het naar deze nieuwe Decentrale Crypto wereld.

En zij leefden nog lang en GELUKKIG!

PS: Als je er meer over wilt leren, abonneer je dan op alle opgenomen lessen (meer dan 200 uur!). Via deze knop krijg je tot 31 december 2024 toegang tot de lessen:

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Geld = Schuld – Een Eng Sprookje?”