2% Rente per jaar in Traditionele Termijnspaarrekening? Of 20% per jaar in Blockchain CD?

Speel je op safe en verlies je jaarlijks 8% koopkracht in EURO’s of kijk je verder dan je neus lang is en onderzoek je de Blockchain CD die gegarandeerd 20% per jaar op de Blockchain oplevert?

2 of 20% rente per jaar. Wat zou jij kiezen?

Ik werd vandaag weer getriggerd door bovenstaand bericht in de Telegraaf, je weet wel de krant van Wakker Nederland.

Zijn we wel zo wakker?

Het bericht betrof de rentestijging die eindelijk wordt ingezet als middel om de inflatie te bestrijden. Wie vroeger op school had opgelet weet dat dit eigenlijk een gepasseerd station is.

In dat bericht stond dat als je over minimaal €10.000 beschikt, dat je dan tussen 0,06% rente en 0,35% rente per jaar kon krijgen. Dat is maar liefst € 6 per jaar en als je geluk hebt dus maximaal € 35 per € 10.000 op jouw spaarrekening. Terwijl met de huidige inflatie van circa 8% van die €10.000 maar € 9.200 overblijft aan koopkracht.

Zoals Robert Kiyosaki (bestseller Rich Dad Poor Dad) al jaren verkondigt: “Savers are Losers”. Nu begrijp je ‘Losers’ beter in die context.

Maar je bent mijns zinziens ook een loser als je blijft vertrouwen in het huidig geldsysteem. Wat zijn jouw vooruitzichten?

In hetzelfde bericht stond ook dat je jouw geld ook voor 10 jaar kunt vastzetten en daarvoor op een termijnspaarrekening maar liefst 2% per jaar ontvangt. Dus over tien jaar (gecumuleerd) kan je dan € 2.189,94 aan rente tegemoet zien. Dat de koopkracht over 10 jaar wellicht met 80% is gedaald, en je dus effectief slechts € 2.437,99 aan koopkracht overhoudt, wordt er niet bij verteld.

Maar het kan anders.

Op de Blockchain wordt sinds enkele jaren DeFi producten aangeboden, waar de financiële industrie geen zeggenschap over heeft. Weet je nog wat het Liborrente schandaal was (Rabobank, JP Morgan, Deutsche Bank, en meer bij betrokken) waarbij de rente werd gemanipuleerd? En weet je hoe de goudprijs c.q. Goudmarkt wordt gemanipuleerd? Nee? Misschien? Wees daar net zo kritisch op als diezelfde financiële industrie en Overheden die onze opinie manipuleren om Crypto in een kwaad daglicht te stellen. Maar dit terzijde.

DeFi staat voor Decentralized Finance op de Blockchain. Ofwel financiële producten, die niet centraal kunnen worden gereguleerd of gemanipuleerd. Sterker, omdat het op de Blockchain ‘draait’ met programmatuur die beschermd wordt door Cryptografische algoritmes, kunnen die Blockchain programma’s nooit worden gestopt of aangepast. Er is ook geen persoon of bedrijf die kan worden bedreigd om het uit de markt te halen! Het is een algoritme dat niet te stoppen is, tenzij je wereldwijd alle stroom gelijktijdig eraf gooit en dit jaren volhoudt. Want anders komt het automatisch terug zodra de stroom er weer op komt! Dat is de kracht van Internet en Crypto!

Zo draait er op de Blockchain een DeFi product dat 20% per jaar aan ‘yield’ (vergelijkbaar met rente) oplevert. GEGARANDEERD. Het is een Blockchain CD en vergelijkbaar met een termijnspaarrekening.

Het verschil is alleen dat die ‘yield’ niet in dollars uitkeert, maar in Crypto. Ik hoor je al denken. RISICO!

Maar denk nu even na. Sta even stil bij het alternatief. De Dollar wordt steeds minder waard en staat zelfs op instorten nu steeds meer landen afstand nemen van de Dollar en de Russische Roebel en Chinese Yuan gaan steunen omdat zij hun valuta weer gaan ondersteunen met goud.

Crypto daarentegen heeft niets met de Dollar te maken hoewel er momenteel wel veel dollars worden omgeruild voor Crypto. Mijn punt is, steek je geld in ‘iets’ dat meer waarde heeft dan de Dollar of EURO. De EURO is overigens nog slechter dan de Dollar omdat de EU dat gekunsteld in de lucht wil houden terwijl de Noordelijke Landen, zoals Nederland en Duitsland graag een scheiding zien met de Zuidelijke landen. Want die worden door ons gesubsidieerd. Maar ook dit terzijde.

Terug naar de Blockchain CD. In het algoritme in die Blockchain CD is een ingenieus systeem ingebouwd. Dat ervoor zorgt dat jaarlijks 3,69% inflatie plaats vindt. Dus veel minder dan er met de Dollar gebeurt. In de afgelopen 2 jaar zijn meer dollars in omloop gebracht dan in de 100 jaar ervoor! Wist je dat de Dollar sinds 1971 niet meer gedekt is door goud? En daardoor de EURO ook niet? Feitelijk is ons geld waardeloos, maar hebben Overheden ons sinds 1971 in de waan gelaten dat het wel waarde heeft. Wel zo prettig, aangezien het geld daardoor steeds minder waard wordt en dus de Overheidsschulden ook makkelijker zijn af te lossen met nog meer gratis geld dat uit lucht wordt geproduceerd. Terwijl de prijzen voor ons daardoor door het dak gaan. “De ene zijn dood is de ander zijn brood.”: is een gezegde waar de burger steevast aan de verkeerde kant van die vergelijking staat.

Maar goed weer terug naar de Blockchain CD met ingebouwde inflatie. Die inflatie gaat naar de spaarders die hun Crypto voor jaren vastzetten. Per jaar ontvangen die spaarders dus hun deel van de 3,69% nieuwe Crypto, terwijl de andere (niet zo slimme) Crypto bezitters hun liquide Crypto dus jaarlijks 3,69% in waarde zien afnemen.

Het mooie komt nog. Gefeliciteerd als je het tot hier hebt kunnen volhouden. De meeste mensen met vooroordelen zijn namelijk al afgehaakt toen ik het woordje Blockchain opschreef en de overige sceptici toen ik het woordje Crypto noemde.

Maar jij gaat het mooiste nu horen.

Het mooiste is namelijk dat in Crypto het heel gewoon is dat de waarde van Crypto kan stijgen met honderden en duizenden procenten en dat het ook heel gewoon is dat kwaliteitscrypto zoals Bitcoin en Ethereum regelmatig koersvallen van 80 – 95% ervaren en doorstaan.

Dus wat is er mooier dan je in Crypto te verdiepen in een fase waarin vrijwel alle Crypto in zo’n koersval van 80 – 90% zit? Een simpel rekensommetje moet het duidelijk maken. Stel dat de koers van een Crypto 50 cent is en de koers met 50% daalt. Dan kan je die Crypto voor 25 cent kopen. Zodra de koers weer op 50 cent staat, dan heb je 100% winst gemaakt. Kwaliteitscrypto komen na elk dieptepunt altijd op een hoger hoogtepunt terug. Zo was Bitcoin in 2017 $ 20.000 waard en in december 2018 slechts $ 3.135 om vervolgens in 2021 weer op $ 69.000 te komen. Dat gebeurt al 12 jaar en zal nog tientallen jaren gebeuren totdat Crypto eindelijk door het volk is omarmd als extra zekerheid tegen verkeerde Overheidsbeslissingen die ons Belastinggeld structureel verkwisten.

Het mooiste komt dus nog. We gaan verder met de Blockchain CD.

Stel dat je vandaag € 1.000 zou gaan sparen op die Blockchain CD, en je zet het vast voor 3 jaar. Dan zou je vandaag voor die €1.000 ca 25.000 Crypto Tokens ontvangen. Die 20% per jaar waarover ik het eerder had blijkt in de praktijk overigens een ondergrens. Op dit moment ontvang je namelijk gemiddeld 40% yield per jaar bij een gemiddelde spaarperiode van 6,5 jaar. Dus ik ben conservatief als ik het nu op 25% zet bij een periode van 3 jaar. In dat geval ontvang je aan het einde van die 3 jaar geen 25.000 Crypto tokens terug, maar 43.750 (of 40.000 als je het op 20% per jaar houdt).

Het mooiste komt nu. De koers van betreffende munt was vorig jaar op zijn hoogste punt circa 50 cent. Dus je mag over 3 jaar verwachten dat het minstens 1,50 per Token waard kan zijn. 43.750 x 1,50 = 65.625. Geen verkeerd resultaat zou ik zeggen. En zelfs als je 20% zou aanhouden, dan zouden die 40.000 tokens 60.000 waard kunnen zijn geworden. Dat is dus respectievelijk 65,625 keer en 60 keer waarde vermeerdering ofwel respectievelijk 6.562,50% en 6.000% winst!

Ik stel opnieuw de vraag: “Kies je na het lezen van deze blog voor een traditionele termijnspaarrekening met 2% rente per jaar of een Blockchain CD met 20% yield per jaar?”

Wil je weten welke Crypto dat is en hoe jij je verder kunt beschermen tegen de aanstaande recessie? Schrijf je dan vanaf € 500 in voor 1 van de 5 zomerbundels, die vanaf 15 juli 2022 online komen.

Wil je weten waarom ons geld sinds 1971 eigenlijk niets meer waard is? Lees dan deze blog Patronen van Bedrog.

Of blijf je hopen dat de Overheid ons door de recessie heen helpt, die onvermijdelijk op ons afkomt?

Heb je meer dan € 500 te besteden? Probeer dan 1 van de laatste 10 Pro 2 bundels te bemachtigen waarin 1 miljoen Crypto Tokens als lesmateriaal wordt verstrekt. Die de potentie hebben om minstens 1 cent per Token waard te worden en binnen 5 jaar mogelijk meer dan $ 1 per token. Dit klinkt te mooi om waar te zijn? In tegendeel. Bitcoin is binnen 12 jaar van 1 cent naar $ 69.000 gegaan. Bitcoin is dus 6,9 miljoen keer meer waard geworden.

Ik leer mijn cursisten lange termijn denken. Je gaat niet snel rijk worden maar met voldoende geduld kan je binnen een jaar of 5 financieel vrij zijn. En binnen een jaar of 10 financieel onafhankelijk. Velen zijn je voor gegaan!

Lees hier wat mijn cursisten vinden van mijn cursus: https://brochure.cryptostarteracademy.nl/nl/wat-anderen-van-onze-opleiding-vinden/

Of meld je aan via deze blog waarin wordt uitgelegd wat het betekent als je tot 1 van de laatste 10 gelukkigen behoort die zich voor de Pro2 bundel kan inschrijven.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “2% Rente per jaar in Traditionele Termijnspaarrekening? Of 20% per jaar in Blockchain CD?”