Als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje?

Als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje! Is dat zo?

We leven ons leven vol overtuigingen. Je kent dit gezegde vast wel: “Als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje!”

Bedenk dan dat gezegden vaak worden geboren in slechte tijden, waarbij de focus is op beperkingen. Iets wat je graag wil maar onbereikbaar is, doet minder pijn als het voor niemand bereikbaar is.

Bedenk dan ook dat het slechts woorden zijn, gebaseerd op Overtuigingen van anderen. Dat maakt het niet meteen waar! Het wordt pas waar en het wordt pas jouw waarheid als je die woorden begint te geloven en je die woorden met jou laten resoneren. Tóch is het dán niet per sé waar.

Als je gelooft dat jij een dubbeltje bent, dat nooit een kwartje kan worden, dan berust je in jouw ‘lot’, terwijl niemands ‘lot’ vast staat. Je kunt jouw ‘lot’ direct ombuigen tot ‘geluk’ als je ervoor open staat dat dit mogelijk is.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit” is een gezegde, waarmee je eigenlijk veel meer kan. Het geloof en de daarmee gepaarde hoop zorgen ervoor dat jouw mindset kan veranderen. “Ach, jij gelooft toch niet meer in Sprookjes?!”: zeggen mensen die ‘narrow-minded’ (kortzichtig) zijn. Zij noemen zich graag “realistisch” en geen “dromer“. Maar als je weet dat ‘dromen’ nodig zijn om te ‘creëren‘, dan heb je de sleutel in handen om jouw betere toekomst te ‘creëren’.

Het is ook beter om “Eerst Geloven en dan Zien” te omarmen in plaats van “Eerst Zien en dan Geloven” toe te passen. Want met het laatste gezegde gooi je deuren dicht die al lang geopend zijn.

Dit brengt mij weer terug op dat ‘dubbeltje’.

Gooi je de deur dicht waarmee je de mogelijkheid hebt om een kwartje te worden?

Check deze site daarom regelmatig op nieuwe cursusaanbiedingen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje?”

    • CryptoStarterAcademy