Als je wilt dat er iets verandert in je Leven, zal je iets moeten veranderen in je Leven.

Als je niet tevreden bent met je huidige leven of jouw huidige levensstijl, dan is daar vrijwel altijd iets aan te doen. Onze overtuigingen weerhouden ons meestal om de dingen anders te doen.

Albert Einstein verwonderde zich over ons kuddegedrag en is bekend om deze vrij vertaalde quote:Het Toppunt van Waanzin is elke dag hetzelfde doen en tóch telkens een ander resultaat te verwachten”.

Iedereen is financieel ongeschoold (ook al denk je van niet)

Op het gebied van financiën worden we bewust dom gehouden. Op school leer je niet wat geld is en hoe ons geldsysteem in elkaar steekt. De media werkt daar onbedoeld aan mee door met moeilijke termen te strooien, zodat niemand de moeite neemt om het allemaal te begrijpen. Zelfs de meest doorgewinterde econoom heeft geen idee wat geld is en hoe ons financiële systeem precies werkt. Zelfs vele geleerden en succesvolle zakenlieden weten bijvoorbeeld niet dat ons geld niet meer is gedekt door goud. Sterker, het is door NIETS gedekt. En tóch weten Overheden en Banken ons om de tuin te leiden, door aan geld (gecreëerd uit het niets) waarde toe te kennen.

Ons Geldsysteem is een Piramidespel

Ons geldsysteem is een piramidespel. Als (Centrale) Banken stoppen met het uit lucht creëren van geld, dan stort ons hele systeem in elkaar. Overheden kunnen dan ook niet meer aan hun verplichtingen voldoen.

Een moeilijk begrip zoals “Quantitative Easing” ook wel QE genoemd, is een vorm van geldcreatie, waarmee Centrale Banken geld uit het niets creëren en onder andere aan banken geven in ruil voor slechte producten (die hen verliezen laten lijden). Overheden worden op dezelfde manier geholpen door Staatsleningen uit te schrijven die de Centrale Banken dan maar opkopen in ruil voor die schuldbekentenissen, terwijl het geld dat ze net in de computers hebben ingetikt in werkelijkheid niet bestaat.

Zo wordt de Massa om de tuin geleid. Banken en Overheden worden gered, terwijl wij – de gewone man – maar rond moeten zien te komen met het beetje geld dat we hebben en geen suikeroom als Centrale Bank hebben die ons ongelimiteerd geld verstrekt.

Reddingsboei

Kortom, als je nu al moeilijk kunt rondkomen met je geld, dan wordt het door QE alleen maar erger. Waarom? Ongelimiteerd geld bijdrukken, zonder onderliggende waarde, zorgt ervoor dat het bestaande ‘geld’ nog minder waard wordt. Vergelijk het met goede wijn. Hoe meer water je erbij doet, des te waardelozer wordt het. Het gevolg is dat alles daardoor ook duurder wordt. Dat is de werkelijke reden van de inflatie, die ongekende hoogtes zal bereiken.

Hoe kan jij je daartegen beschermen?

Door je geld in zaken te investeren die niet ongelimiteerd kunnen worden bijgedrukt door Overheden. Goud en Zilver zijn dan de meest veilige keuzes. Helaas zullen die investeringen niet voldoende zijn om op langere termijn voor rijkdom te zorgen.

Crypto aan de andere kant, is een nieuwe investeringsklasse (asset class) die steeds meer wordt omarmd door Institutionele Beleggers en buitenlandse banken. Zelfs JP Morgan, in 2017 nog een fel tegenstander van de Crypto, is 180 graden gedraaid. Zij bereiden nu diensten voor om bij haar vermogende cliënten aan te kunnen bieden.

Asymmetrisch Risico

Maar is investeren in Crypto dan niet riskant? Elke vorm van investeren houdt risico’s in. Dus investeer alleen met geld dat je kunt missen en zelfs kwijt kunt raken.

Wil je weinig risico’s nemen, dan moet je genoegen nemen met weinig rendement. 1% per jaar is bijvoorbeeld een rente die je lange tijd op Staatsleningen zou hebben gekregen. Met een inflatie van 7 – 15% per jaar schiet dat dus niet op.

Daarentegen kunnen hoge risico’s extreem hoge winsten met zich meebrengen.

Investeren in de juiste Crypto levert asymmetrische risico’s op. Je kunt 100% verliezen, maar ook meer dan 100.000% winst maken!

Neem Bitcoin. Als je daar in 2009 in had geïnvesteerd, toen de Bitcoin minder dan 1 cent per Bitcoin waard was, dan had je meer dan 690.000.000% winst gemaakt toen Bitcoin de koers van $ 69.000 bereikte. En als je denkt dat dit niet meer mogelijk is, dan heb ik nieuws voor je. Elk jaar komen er vele Crypto initiatieven bij die voor grote veranderingen in jouw leven kunnen zorgen. Na 12 jaar Crypto ben je er nog steeds heel vroeg bij. Minder dan 5% van de wereldbevolking doet iets met Crypto en minder dan 0,1% snapt werkelijk hoe in Crypto moet worden geinvesteerd om risico’s te reduceren.

Check deze site daarom regelmatig op nieuwe cursusaanbiedingen. Het kan jouw leven veranderen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *