De EURO is Waarde-loos

Bovenstaande artikel stond afgelopen zaterdag (9 juli 2022) in de Telegraaf. Terecht is opgemerkt dat de EURO geen onderliggende waarde heeft en dus feitelijk waarde-loos is.

Jim Tehupuring, lijkt een van de weinigen te zijn die regelmatig zijn ongezouten mening over het monetaire stelsel via de krant durft te publiceren. Chapeau voor de Telegraaf die dit dan ook toe staat.

Ook deze week slaat hij de spijker op zijn kop.

Het komt er op neer dat wij jarenlang neerbuigend kijken naar de ruilhandel van vroeger, waarbij mensenlevens werden geruild voor spiegeltjes en kralen of schelpen. Dit terwijl die ruilmiddelen destijds echt materiële waarde vertegenwoordigden in tegen stelling tot onze EURO en Dollar, die sinds 1971 niet meer zijn gedekt door goud. Waarmee wel? Oh ja, met lucht. Met niets!

Over 100 jaar wordt ook op deze periode teruggekeken en smalend gelachen om de domme mensen die hun leven lang hebben gewerkt voor een ruilmiddel dat eigenlijk niets waard was. Kortom, (loon)slaven zonder er erg in te hebben. Wat hen nog meer zal verbazen is dat er miljarden mensen in dit geldsysteem bleven geloven terwijl openlijk kon worden geschreven over het instortende geldsysteem. En men dus voldoende tijd had om zich erop voor te bereiden.

Het geloof in de politiek neemt af, terwijl de waarde van geld niet wordt onderzocht. Onbegrijpelijk hoeveel mensen er ziende blind blijven. Eigenlijk mag je niet eens over geld spreken aangezien geld een waarde middel (store of value) is en fiat-geld niet. Het is daarom correcter om de EURO en Dollar als valuta te duiden, want dat is fiat-geld namelijk.

Lees in onderstaande blog, waarom ons geldsysteem eigenlijk een piramidespel is. Waarbij “de House always wins!”. De House in deze metafoor zijn de banken en onze Overheid. De verliezers, Het Volk.

Blog: https://brochure.cryptostarteracademy.nl/nl/is-ons-geldsysteem-geen-piramidespel/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *