“Crypto? Dat is niets voor mij! Veel te moeilijk en veel te eng!”
Dat hoor ik heel vaak, omdat onbekend ook onbemind maakt.
Daarnaast zal de Overheid en Financiële sector iedereen ontmoedigen om in Crypto te gaan. Waarom? Niet per sé vanwege de volatiliteit in de markt. Dat is een moeilijk woord voor grote schommelingen in de markt. Maar als je eenmaal weet dat Bitcoin bijvoorbeeld regelmatig 50% tot 80% in koers kan dalen, dan is dat geen gevaar maar een kans. Immers als iets 50% in waarde daalt en komt vervolgens weer op zijn oude koers terug, dan maak je op dat moment gewoon 100% winst. Bitcoin bestaat nu meer dan 12 jaar en in die 12 jaar is het door alle tegenstanders van Crypto ontelbare keren dood verklaard. En telkens komt Bitcoin toch weer op een hogere koers terug. Ra ra hoe kan dat?
Dat en meer leer je in mijn cursus.
Waarom willen Overheden en Financiële sector iedereen dan ontmoedigen om in Crypto te gaan?
Het voorkomen van Soevereiniteit is dan het eerste dat bij mij opkomt. Jouw geld bij de bank blijkt namelijk niet jouw geld te zijn. Sterker, wat je dacht dat jouw geld was heeft de bank 10 keer aan anderen uitgeleend. In feite is het banksysteem een piramide spel. Als er niets meer bijkomt en iedereen zijn geld wil opnemen, dan vallen alle banken om. Waarom? Omdat sinds 1971 het geld niet meer wordt gedekt door goud. Daarom kunnen Overheden via hun centrale banken oneindig geld uit het niets creëren. Waardoor het geld dus minder waard wordt en waardoor uiteindelijk hoge inflaties onvermijdelijk zijn.
Crypto is uitgevonden als reactie op de kredietcrisis en bankencrisis in 2008. Om ‘het volk’ over een eigen ‘ruilmiddel’ te kunnen laten beschikken waarover Overheden en banken geen zeggenschap hebben. Kortom, om de tussenhandel (wat banken zijn) te kunnen elimineren en betalingen tussen consumenten eerlijker te kunnen laten verlopen. Zonder hoge toeslagen en andere kosten om de dure gebouwen van banken te kunnen bekostigen. Dus wat is het verschil tussen het ongedekt geld van Centrale Banken en ongedekt geld van Crypto? Het enige verschil is ‘vertrouwen’, maar de geschiedenis leert dat dat vertrouwen verdwijnt als sneeuw voor de zon, als de inflaties leiden tot hyperinflatie en niemand meer zijn brood ken betalen.
Dit en meer leer je in mijn Crypto Starter Academy.
Lees hier wat mijn cursisten van mijn opleiding vinden en speel onderstaand filmpje af om te horen wat een expert op gebied van het geldsysteem erover te zeggen heeft. Die video is ca 10 jaar geleden opgenomen maar is vandaag de dag nog zeer actueel!