Super Swing Strategie

In onze cursus leer je wat een Swing Strategie is. We leren je niet om dagelijks in Crypto te handelen (daytrading). Dat is namelijk de snelste manier om van je geld af te komen. Daytrading werkt op je gemoedsrust en emoties, waardoor je niet meer helder denkt en dan vaak de verkeerde beslissingen neemt. Met als gevolg dat je onzeker wordt en Crypto de rug toe keert, terwijl je alleen met Crypto bijzonder hoge winsten kunt maken zoals je in deze blog kunt lezen. Uiteraard is NIETS in deze blog financieel advies en puur bedoeld om ervan te leren.

Bij ons leer je de juiste Crypto te vinden en er pas in te investeren op het juiste moment. We leren je ook dat investeren in Crypto ALTIJD voor de lange termijn is bedoeld. De meeste Crypto investeerders weten dat niet. Als je jouw horizon op 3 tot 5 jaar stelt, dan is het vrijwel altijd mogelijk om zeer mooie winsten te maken. Een horizon van 5 jaar heb je nodig als je tijdens een Bullmarkt begint met investeren in Crypto en een horizon van minimaal 3 jaar moet je hanteren als je tijdens een Bearmarkt begint met investeren in Crypto.

En als je geluk hebt, dan kan je binnen 2 jaar al hele mooie winsten maken wanneer de Bearmarkt zich toevallig langs de bodem van de markt begeeft. 500% en meer winst is heel normaal in de 2 tot 3 jaren die erop volgen.

Het volgend plaatje is een visualisatie van onze Swing Strategie. Afhankelijk van jouw ‘instapmoment’ (investering) wordt jouw horizon bepaald. De meest linker schommel vertegenwoordigt het hoogste punt van de laatste Bullmarkt, waarna de koersen altijd dalen en de onderste schommel staat voor de bodem van de Bearmarkt (neerwaartse markt), waarbij de markt 6 tot 9 maanden op lage koersen kan bivakkeren. De periode erna vertegenwoordigt de volgende (opwaartse) Bullmarkt tot de laatste hoogste schommel, die de nieuwe hoogste koers (ATH) vertegenwoordigt. Om de Swing Strategie te begrijpen, moet je vanaf de meest linker schommel nummeren van 1 tot en met 9, waarbij de laagste schommel nummer 5 heeft.

In elke opgaande en neergaande markt (Bullmarkt en Bearmarkt) zijn meerdere swing trades mogelijk. De media en financiële industrie hebben het altijd over volatiliteit m.b.t. Crypto, alsof dat iets slechts is. Volatiliteit (= beweeglijkheid van de koers) is een eigenschap van Crypto, geen bug! Als je dat weet en ook weet welke Crypto’s fundamenteel goed zijn, dan kan je daar juist jouw voordeel mee doen in tegenstelling tot de slappe handjes, die uit angst verkopen omdat een bepaalde koers ineens keldert. Die mensen bezorgen de Crypto industrie een slechte naam, omdat zij geen idee hebben wat ze doen! Als chirurg opereer je toch ook niet zonder studie en jarenlang oefenen? Dat is net zo dodelijk als investeren in Crypto zonder eerst erop te studeren!

De Swing Strategie is een simpele strategie. Je koopt op een lage koers en verkoopt daarna op een (veel) hogere koers. Iedereen kan het, maar niet iedereen snapt wanneer je het toepast.

Bij de Swing Strategie koop je jouw Crypto bij een dip (koersval) van minstens 35-50%, waarop je vaak 100% winst kunt nemen. Immers, als iets 50% in waarde is gedaald, dan maak je 100% winst zodra de koers weer op het oorspronkelijke niveau terug is. Het volgende rekenvoorbeeld maakt het duidelijk. Stel, je hebt een Crypto die op enig moment $ 25 waard is en tijdens een neerwaartse periode is gedaald tot $ 12,50. Dat is een koersdaling van 50%. Stel dat je dan met $ 500 investeert, dan krijg je daarvoor 40 Crypto munten terug. Stel nu, dat de koers daarna weer is gestegen tot $ 25. Dan zijn die Crypto munten 40 x 25 = $ 1.000 waard geworden. Waarmee je op dat moment 100% winst maakt. De waarde is dan 2x gestegen ten opzichte van jouw investering.

In de volgende tabel hebben we een aantal interessante Crypto opgesomd, waarvan alleen de eerste – BTC (Bitcoin) – publiekelijk wordt gedeeld. Cursisten van Crypto Starter Academy krijgen toegang tot alle verborgen Crypto en kunnen hun portfolio opbouwen rondom alle behandelde Crypto en leren dus ook hoe ze de fundamentele waarde kunnen bepalen van alle Crypto in dit tabel.

In vervolgblogs zal ik informatie delen m.b.t. de verschillende Crypto die zijn genummerd van 2 tot en met 40. Dan leg ik ook uit hoe je de andere kolommen 2 – 8 moet lezen. Ik zal daarna verschillende portfolio samenstellingen maken en ook daarvan de voortgang met jullie delen zodat jullie elke maand kunnen zien hoeveel winst of verlies ten opzichte van de Crypto in dit tabel wordt gemaakt. Stel dat je $ 5.000 gelijkelijk verdeelt over deze 40 Cryptos en stel dat de gemiddelde winst van 1.740,96% wordt gerealiseerd, dan kan die investering dus € 87.048 waard worden! Dat zou ruim voldoende moeten zijn om je goed door de aanstaande financiële depressieperiode heen te helpen. Spaarrekeningen met maximaal 5% rente per jaar of aandelenrendementen van 15% per jaar gaan je namelijk niet helpen zolang de inflatie meer dan 15% per jaar is.

Dus wat is een Super Swing Strategie?

Waar een normale Swing Strategie van toepassing is op koersvallen van 20-50%, daar spreek je van een Super Swing Strategie bij een koersval tussen 50%-98,5%. Wanneer een koers 90% is gedaald en daarna weer op zijn hoogste koers terugkomt, maak je 1.000% winst. Immers, als een investering van € 1.000 90% aan waarde verliest, dan is het slechts € 100 waard. Als je op die koers investeert dan wordt het weer €1.000 waard als de koers weer op zijn oorspronkelijke niveau komt.

Als een koers 95% is gedaald, dan maak je zelfs 2.000% winst!

Kortom, een Super Swing Trade maak je altijd op de bodem van een Bearmarkt. De kans dat de koers daarna op zijn laatste ATH (hoogste top) komt is vrijwel 100% zeker, als je de juiste Crypto kiest.

Kijk nog eens naar bovenstaande tabel. In welke Crypto (nummers 2 – 40) zou jij investeren op het eerste gezicht?

In één van de volgende blogs schrijf ik over de Super Super Swing Strategie, die eens in de 4 jaar kan worden toegepast. Dan maak je kans op winsten van meer dan 10.000% per Super Super Swing Trade.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Super Swing Strategie”