Smart Contract

« Back to Glossary Index

Een Smart Contract is eigenlijk niets anders dan een stukje programmeer code voor op je computer. Een soort applicatie dus die uitvoert waarvoor het is geprogrammeerd. Alleen betreft het nu voor de Super Computer die Blockchain heet.

Omdat Smart Contracts, trustless zijn, maken zij het mogelijk om transacties op de Blockchain autonoom af te wikkelen, dus zonder dat er een derde partij nodig is om de afspraak te verifiëren of af te dwingen. De afspraken zijn traceerbaar en onomkeerbaar.

Het doel van Smart Contracts is om betere, digitale beveiliging te bieden dan traditionele contracten. Verder kan je op kosten besparen met een smart contract, omdat je in theorie namelijk geen derde partijen, zoals notarisen, meer nodig hebt.

In de HEX Smart Contract worden alle afspraken over hoogte van de inleg, de looptijd van het contract en de hoogte van de bonus, vast gelegd.

Het enige dat jij moet doen is het opstarten en beëindigen van jouw ‘Smart Contract’. Hoe? Dat wordt in de cursus uitgelegd.

Het belangrijkste wat je m.b.t. HEX zou moeten onthouden is dat het geen ‘off-switch’ geen ‘uit-knop’ heeft. Daarom zal HEX er altijd zijn. Ook al zouden Overheden het uit willen zetten. Bovendien draait het straks op 2 Blockchains, die op op duizenden computers wereldwijd draaien. Power to The People! 🙂

« Back to Glossary Index