FOMO

« Back to Glossary Index

FOMO staat voor Fear Of Missing Out.

Letterlijk dus “Angst om de boot te missen“.

Dit is een normaal menselijk verschijnsel. Alleen is die angst vrijwel altijd ongegrond. Er komt namelijk altijd een mooier en beter moment dan die je denkt te missen.

Als je te vaak het gevoel van FOMO beleeft, doe dan een stapje terug en kijk minder vaak naar de koersen. 10 tegen 1 dat de ‘angst-emotie’ een slechte raadgever is.

De Bitcoin boot is al lang vertrokken. Natuurlijk, je kan nog steeds een paar duizend procent winst maken met Bitcoin als je, zoals het ‘hoort’, voor de lange termijn investeert. Bitcoin gaat ooit de $ 1.000.000 mijlpaal bereiken. Dat is 23,83 keer de waarde van wat het nu is ($ 41.950 op 11 januari 2022 om 16:22 uur CET). Dus meer dan 2.300% winst zou die investering opleveren. Maar 6.900.000x (=690.000.000%) ga je dus niet meer meemaken. Dat is de winst ten opzichte van de koers toen 1 Bitcoin slechts 1 cent waard was.

Andere Crypto zoals HEX, PLS en PLSX gaan dat in de komende 12 jaar (zolang bestaat Bitcoin immers) wellicht overtreffen. Wie weet. Geen garanties, maar mijn punt is dat er altijd wel een nieuwe kans voorbij komt.

Laat die FOMO dan ook los en investeer ook NOOIT in Crypto die ik introduceer voordat je eerst de fundamentals van die Crypto snapt. En ook al snap je die fundamentals, dan nog zou je pas moeten investeren in die Crypto als de tijd rijp is. En wanneer dat is, leer je in de cursus.

« Back to Glossary Index