Huiswerk Gevorderden – Les 3 – CBDC’s en ECB

Introductie

Het huiswerk van deze week heeft niets met de afgelopen les over limit orders te maken. Die les moet je gewoon in de praktijk brengen.

In verband met Pinksterweekend bevat het huiswerk deze week geen ‘doe-opdrachten’ maar bestaat het alleen uit interessante video’s die je ervan moeten doordringen dat Overheden en Centrale Banken geen idee hebben hoe ze de Schuldenberg, die ze samen met commerciële banken hebben gecreëerd, moeten oplossen. Daarnaast zien ze, ingegeven door ideeën van de WEF, bijvangst met CBDC’s waarmee ze iedereen kunnen controleren op inkomsten en uitgaven.

Als je de Overheid onvoorwaardelijk gelooft dan zal je deze video’s in de hoek van ‘complot theorieën’ kunnen plaatsen, maar stel dat ze minder betrouwbaar zijn dan je altijd hebt gedacht, dan is het goed om de potentiële gevaren te onderzoeken.

Veel plezier bij het bestuderen van deze video’s.

Mike Maloney: CBDC een Slecht idee! (00:14:15)

In deze eerste video laat Mike Maloney, bekend van zijn lessen over het financiële systeem en zijn voorliefde voor goud en zilver, weten wat hij van CBDC’s vindt.

Madelon Vos: ECB heeft geen idee hoe zij de hoge Inflatiespiraal moet oplossen (00:39:05)

In deze video, de meest interessante van haar in de afgelopen maanden, legt Madelon perfect uit waarom we ons zorgen moeten maken over de kennis en daadkracht van de ECB.

De titel zegt alles al. Als de ECB het niet meer weet, dan moeten we ons echt zorgen maken. Zij zien dit alles als een groot experiment. En we kennen de statistieken van experimenten. Namelijk dat het vaker fout gaat dan goed…

Klik op de abonneerknop van Madelon Vos om al haar content te bestuderen. Ik kan in onze lessen namelijk niet alles, wat zij voor het voetlicht brengt, bespreken.

https://www.youtube.com/channel/UCHbXl8q3lcPyjPaGSLbGKcw of https://www.youtube.com/c/MisssBitcoin/featured

Balance Sheets ECB 2007 en 2021

De balans van de ECB is nog nooit zo slecht geweest. Bekijk de onderstaande grafieken, waarbij 2007 het begin van de Kredietcrisis/Bankencrisis was en 2021 laat zien dat die crisis nooit is opgelost en Covid-19 vanaf 2019 het nog erger heeft gemaakt.

2007

2021

Crypto Heartbeat – Angst (0:26:08)

In deze video maakt Crypto Heartbeat duidelijk wat angst met ons doet en hoe manipulatief het vaak wordt toegepast. In de afgelopen 2 jaar hebben veel mensen (al dan niet terecht) behoorlijk in angst geleefd. Als je jouw financiën niet op tijd op orde hebt, zullen de komende jaren nog veel meer angsten met zich meebrengen…